Kuntokortti

posted in: Toiminta | 0

KUNTOKORTTI

Muistakaa täyttää ja päivittää kuntokorttia. Osoitteessa http://kuntokortti.resul.fi/kuntokortti pääset kirjautumaan ja kirjaamaan omat suoritukset. Kerho kannustaa jäseniään säännölliseen liikuntaharrastuksen ylläpitoon palkitsemalla vuosittain aktiivisimmat kuntoilijat. Viisi eniten kuntopisteitä kerännyttä palkitaan vuosittain kevätkokouksen yhteydessä. Lisäksi 5 kertaa yli 150 pistettä keränneet palkitaan mestariluokan mitalilla ja 15 kertaa yli 150 pistettä keränneet suurmestariluokan mitalilla.

RESUL

 

Liikuntasuoritukset on hyvä kirjata sähköiseen kuntokorttiin tuoreeltaan, esimerkiksi päivittäin tai kerran viikossa. Säännöllinen liikunta pitää yllä ja lisää kuntoa ja terveyttä monin eri tavoin. Arkiliikunta, liikuntaharrastukset ja kilpailuihin harjoitteleminen rakentavat myös perustaa reserviläiselle tärkeälle kenttäkelpoisuudelle. Sähköinen kuntokortti auttaa siten seuraamaan omaa aktiivisuutta ja sitä kautta myös ylläpitämään liikuntamotivaatiota ja monipuolista liikuntaa.

 

Reserviläisurheiluliiton (Resul) kuntokortin poistuessa käytöstä vuonna 2020, otetaan kerhossa käyttöön MarsMars-sovellus, HeiaHeia-sivusto tai paperinen kuntokortti (pdf). Vuonna 2020 päättyy Reserviläisurheiluliiton (Resul) sähköisen kuntokortin käyttö. Nykyinen vanha kortti on voimassa toistaiseksi, mutta sinne ei enää suositella kirjattavan mitään. Sopimus palveluntarjoajan kanssa päättyy 30.6.2020 ja tämän jälkeen omia tietoja ei saa enää ulos järjestelmästä. Nyt kannattaakin ottaa haluamansa tiedot ulos vanhasta korttijärjestelmästä seuraavilla ohjeilla:

1. Valitse vasemmalta Omat pisteet.
2. Oletuksena näe kuluvan vuoden pisteet, jotka voit tulostaa tulostimen kuvakkeesta oikeasta yläkulmasta.
3. Jos haluat tulostaa aikaisemman vuoden pisteitä, paina oikeasta yläkulmasta tulostimen-kuvaketta, jonka jälkeen voit vielä päivämääräkenttiin syöttää esimerkiksi vuoden 2019 päivämäärät ja sen jälkeen valitsemalla selaimesta tulostuksen (yleensä Tiedosto > Tulosta).

Lisätietoja asiasta Reserviläisurheiluliiton (Resul) sivuilta.


MarsMars-sovellus on ladattavissa marsmars.fi -sivuilta Android- ja iPhone -puhelimiin. MarsMars.fi sivulta pääset suoraan sovelluskauppoihin. Ohjelma on sinulle ilmainen: MarsMars.fi. Lisätietoja MarsMars-sovelluksesta on seuraavalla sivulla: MarsMars – Sotilasliikunta.

Ilman älypuhelinta (Android- ja iPhone) voi tulevaisuudessakin liikkua; kirjaamisen voi hoitaa https://www.heiaheia.com/account -sivuilta löytyvään palveluun (sivuston käyttö ilmainen). Kyseessä on sama tietokanta kuin marsmars.fi -palvelussa, mutta ilman Puolustusvoimien maksamaa käyttöliittymää.

Ampumapäiväkirja tulee käyttöön uutena ”Kymppi” -palveluna pikapuoliin. Tällä hetkellä uusi ampumapäiväkirja on testausvaiheessa. Lisätietoa ja testiversio ladattavissa täältä: https://resul.fi/kymppi/

 

Voit myös tulostaa itsellesi oheisesta linkistä puolustusvoimien käyttämän kuntoilupäiväkirjan: kuntokortti (pdf). Kortin avulla sinun on helppo seurata omaa liikunta-aktiivisuuttasi ja kirjata sitten suorituksesi sähköiseen kuntokorttiin.

 

Ohje tulostettavan kuntokortin käyttämiseen: merkitse ylimmälle riville vähintään 30 minuuttia kestänyt liikunta käyttäen suoritetun lajin lyhennettä (esimerkiksi kä, ju, hi, ui, py, su, sk jne.). Merkitse alariville suorituksen kesto matkana tai aikana ja laske yhteen kuntoilukerrat kuukausittain.

  • 15 krt: kunto nousee hyvin, kun huolehdit palautumisesta
  • 10-14 krt: pysyt hyvässä kunnossa
  • 5-9 krt: liikut sentään kohtalaisesti
  • 1-4 krt: liikut liian vähän, lisää liikunta-aktiivisuutta

Yritä liikkua siten, että vuoden keskiarvo on yli 10 kertaa kuukaudessa!