Kuntokortti

posted in: Toiminta | 0

KUNTOKORTTI

Reserviläisurheiluliiton (Resul) kuntokortti on poistunut käytöstä 30.6.2020!

Muistakaa täyttää ja päivittää sähköisiä kuntokortteja ja liikuntasovelluksia. Osoitteissa MarsMars ja
HeiaHeia pääset kirjautumaan ja kirjaamaan omat liikuntasuoritukset. Kerho kannustaa säännölliseen liikuntaharrastuksen ylläpitoon palkitsemalla vuosittain aktiivisimmat kuntoilijat. Kolme eniten kuntopisteitä kerännyttä palkitaan vuosittain kevätkokouksen yhteydessä. Lisäksi 5 kertaa yli 150 pistettä keränneet palkitaan mestariluokan mitalilla ja 15 kertaa yli 150 pistettä keränneet suurmestariluokan mitalilla.

RESUL

 

Liikuntasuoritukset on hyvä kirjata sähköisesti tuoreeltaan, esimerkiksi päivittäin tai kerran viikossa. Säännöllinen liikunta pitää yllä ja lisää kuntoa ja terveyttä monin eri tavoin. Arkiliikunta, liikuntaharrastukset ja kilpailuihin harjoitteleminen rakentavat myös perustaa reserviläiselle tärkeälle kenttäkelpoisuudelle. Sähköinen kuntokortti auttaa siten seuraamaan omaa aktiivisuutta ja sitä kautta myös ylläpitämään liikuntamotivaatiota ja monipuolista liikuntaa.

 

Reserviläisurheiluliiton (Resul) kuntokortti on poistunut käytöstä 30.6.2020, kerhossa on otettu käyttöön MarsMars-sovellus, HeiaHeia-sivusto tai paperinen kuntokortti (pdf).

Lisätietoja asiasta Reserviläisurheiluliiton (Resul) sivuilta.


MarsMars-sovellus on ladattavissa marsmars.fi -sivuilta Android- ja iPhone -puhelimiin. MarsMars.fi sivulta pääset suoraan sovelluskauppoihin. Ohjelma on sinulle ilmainen: MarsMars.fi. Lisätietoja MarsMars-sovelluksesta on seuraavalla sivulla: MarsMars – Sotilasliikunta.

Ilman älypuhelinta (Android- ja iPhone) voi tulevaisuudessakin liikkua; kirjaamisen voi hoitaa HeiaHeia -sivuilta löytyvään palveluun (sivuston käyttö ilmainen). Kyseessä on sama tietokanta kuin marsmars.fi -palvelussa, mutta ilman Puolustusvoimien maksamaa käyttöliittymää.

Ampumapäiväkirja tulee käyttöön uutena ”Kymppi” -palveluna pikapuoliin. Tällä hetkellä uusi ampumapäiväkirja on testausvaiheessa. Lisätietoa ja testiversio ladattavissa täältä: https://resul.fi/kymppi/

 

Voit myös tulostaa itsellesi oheisesta linkistä puolustusvoimien käyttämän kuntoilupäiväkirjan: kuntokortti (pdf). Kortin avulla sinun on helppo seurata omaa liikunta-aktiivisuuttasi ja kirjata sitten suorituksesi sähköiseen kuntokorttiin.

 

Ohje tulostettavan kuntokortin käyttämiseen: merkitse ylimmälle riville vähintään 30 minuuttia kestänyt liikunta käyttäen suoritetun lajin lyhennettä (esimerkiksi kä, ju, hi, ui, py, su, sk jne.). Merkitse alariville suorituksen kesto matkana tai aikana ja laske yhteen kuntoilukerrat kuukausittain.

  • 15 krt: kunto nousee hyvin, kun huolehdit palautumisesta
  • 10-14 krt: pysyt hyvässä kunnossa
  • 5-9 krt: liikut sentään kohtalaisesti
  • 1-4 krt: liikut liian vähän, lisää liikunta-aktiivisuutta

Yritä liikkua siten, että vuoden keskiarvo on yli 10 kertaa kuukaudessa!