Kierikissä jääkäriliikkeen historiaa ja kiehuvaa musiikkia

posted in: Uutiset | 0

Kierikissä jääkäriliikkeen historiaa ja kiehuvaa musiikkia

Yli-Iin Kierikkikeskuksessa tutustutaan yli 100-vuotiseen jääkäriliikkeeseen Kierikin akatemia 4 -seminaarissa lauantaina 13. elokuuta. Jääkäriliike 100 vuotta -seminaarissa valaistaan liikkeen historiaa, saadaan tietoa suojeluskuntien jääkäreistä ja jääkäreistä rintamakomentajina talvi-, jatko- ja Lapin sodissa. Seminaarin keskusteluja alustaa kolme jääkäriliikkeeseen erityisesti perehtynyttä luennoitsijaa. Filosofian tohtori, professori, Oulun Paasikivi-seuran puheenjohtaja Matti Lackman, joka on julkaissut useampia teoksia jääkäriliikkeestä ja lukuisia jääkäriliikettä käsitteleviä artikkeleita. Valmisteilla on myös jääkäriliikkeen ristiriitoja, kriisejä ja rintamia käsittelevä käsikirjoitus, joka ilmestynee kirjana 2018. Filosofian tohtori Kari Selén on kirjoittanut teoksia poliittisen ja sotahistorian alalta. Kolmantena luennoitsijana seminaarissa on professori, eversti (evp) Pekka Visuri, joka on kirjoittanut useita teoksia poliittisen historian ja turvallisuuspolitiikan alalta.

Seminaarin jälkeen on mahdollisuus tutustua Kierikkikeskuksen näyttelyyn ja kivikauden kylään. Maksuttoman tilaisuuden järjestävät Oulu-opisto sekä museo- ja tiedekeskus Luuppi/Kierikkikeskus.
Oulusta järjestetään linja-autokuljetus Kierikkikeskukseen ja takaisin. Edestakaisen matkan hinta 10 euroa, joka maksetaan käteisellä. Linja-auto lähtee kello 8.30 Oulun kaupungintalolta ja paluumatka alkaa n. kello 14.30 Kierikkikeskukselta. Ilmoittautumiset kuljetukseen on tehtävä viimeistään maanantaina 8.8. Kierikkikeskuksen asiakaspalveluun sähköpostilla asiakaspalvelu@kierikki.fi tai puhelimitse 050 410 7309.

Seminaarin tarkempi ohjelma: www.kierikki.fi

Samana ilta Kierikki kiehuu myös viihdettä. Keskipohojammaalaiset Barocco Boreale Ensemblen barokkipelimannit, tulppaanimaan fagottikeisari Bram van Sambeek ja taiteellinen johtaja Virpi Räisänen lupaavat hulvattoman klasarishown. Konsertissa kuullaan kaiken keskellä maailman kantaesityksenä Uljas Pulkkisin Virpi Räisäselle ja Bram van Sambeekille säveltämä musiikillinen akrobatianautinto Riddle. Kello 19 alkava Kierikki kiehuu -konsertti on osa Oulunsalo Soi -festivaalia.

Lisätietoja: intendentti Leena Lehtinen, leena.lehtinen@ouka.fi, 040 514 9466
Kuvat: www.luuppi.kuvat.fi