M05 maastopuvun käyttö

posted in: Artikkelit | 0

M05 maastopuvun käyttö

Puolustusvoimat on antanut ohjeistuksen reserviläisen oman M05 RES mallisen maastopuvun käytöstä puolustusvoimien omissa tilaisuuksissa ja myös muissa tapahtumissa. Uuden maastopuvun M05:n mallisuoja päättyi syksyllä 26.9.2016 ja siitä lähtien on sen kuosilla varustettuja pukuja on voinut valmistaa muutkin kuin puolustusvoimat ja täten myydä kenelle tahansa. Niitä on voinut ostaa itselleen esimerkiksi Varustelekan verkkokaupasta. Reserviupseeriliiton oma Inttistore-kauppa on lopettanut toimintansa 21.02.2016.

Ohje M05 RES maastopuvun käytöstä kokonaisuudessaan:

Download (PDF, 171KB)

Omien maastopukujen M05 RES käyttö pv:n harjoituksissa ja tilaisuuksissa on tietenkin vapaaehtoista. Pv:n harjoituksiin osallistuvilla on aina mahdollisuus saada pv:n maastopuku käyttöönsä. Oman maastopuvun M05 RES käyttö ei näin ollen ole välttämätöntä eikä pakollista. Pv ei tästä syystä myöskään vastaa harjoituksissa tai muissa pv:n tilaisuuksissa omille maastopuvuille tapahtuneista vahingoista tai mahdollisista näiden maastopukujen aiheuttamista vahingoista.

Sotilaspukujen käyttöä säätelee myös laki puolustusvoimista 551/2007 45 §.

Lisäksi pukujen käyttöä säätelee myös pv:n juuri uusittu yleinen palvelusohjesääntö 2017.

Lisätietoja: https://www.rul.fi/uutiset/oman-m05-maastopuvun-kaytto/