Oltermanni hiihto

posted in: Uutiset | 0

Oltermanni hiihto 2017

Perinteinen 72. Oltermannin hiihto pidetään 8. – 9.3.2017 Pohjois-Satakunnan ja Pirkanmaan alueella. Kilpailun johtaa Satakunnan tykistörykmentin komentaja everstiluutnantti Jarmo Kiikka. Reserviläis-joukkueiden kokoamisesta vastaavat kunkin alueen aluetoimistot.

Oltermannin hiihto on lumipuvussa sotilassuksin toteutettava viestikilpailu, jossa viestikaulana käytetään rynnäkkökivääriä. Joukkueen muodostavat joukkueen johtaja (reservin upseeri), varajohtaja (reservin aliupseeri, 10 reserviläishiihtäjää, huoltaja (reserviläinen) ja 2 ajoluvallista ajoneuvon kuljettajaa. Oltermannin hiihto toteutetaan kaksiosaisena takaa-ajokilpailuna, jossa kilpailun ensimmäisessä osassa (yöllä) jokaisen joukkueen on käytettävä 4-5 hiihtoparia. Ensimmäisen osan viimeisen parin jälkeen tullaan välimaaliin.

Toinen osa alkaa seuraavan päivän aamuna, jolloin joukkueista on jäljellä joko yksi hiihtopari ja ankkuri tai pelkästään ankkuri, joka tuo yksinään viestin maaliin. Kaikki tunnin sisällä välimaaliin saapuneet joukkueet lähtevät takaa-ajo-osuuteen kilpailun ensimmäisellä osalla syntyneillä aikaeroilla. Kilpailun kokonaismatka on 70–90 kilometriä. Oleellinen osa kilpailua on reitin suunnittelu, tiedustelu, valmistelu ja merkitseminen, sillä hiihto tapahtuu vaihtelevassa maastossa/metsäautoteillä/vast. Perinteisesti hiihtäjät majoittuvat reitin varrella olevissa taloissa ja muonitus toteutetaan omin keittovälinein.

Mikäli olet kiinnostunut Oltermanni hiihdosta ilmoittaudu.
Huom. Joukkueen kokoamisesta vastaa PV:n aluetoimisto.
Lisätietoja (PV:n käsky, säännöt ja ilmoittautuminen) ohessa (pdf):
Oltermanni käsky
Oltermanni säännöt
Oltermanni ilmoittautuminen

Ottakaa haaste vastaan!