Legendaarinen Red Arrows esiintyy Kaivopuiston lentonäytöksessä

posted in: Uutiset | 0

Legendaarinen Red Arrows esiintyy Kaivopuiston lentonäytöksessä

Britannian Kuninkaallisten Ilmavoimien taitolentoryhmä, maailmankuulu Red Arrows, on vahvistanut osallistumisensa Suomen Ilmailumuseon järjestämään Kaivopuiston lentonäytökseen 9.6.2017.

Vierailun mahdollistaa Iso-Britannian hallitus sekä BAE Systems, jotka tarjoavat Eurofighter Typhoonia Suomen Ilmavoimien Hornet-hävittäjien korvaajaksi HX-hankkeessa.

BAE Systems Hawk -harjoitushävittäjillä lentävät “Redsit” tunnetaan tiiviistä ja täsmällisistä muodostelmistaan. Vuonna 1965 perustetut Red Arrowsit ovat esiintyneet lähes 5000 kertaa 57 maassa. Suomessa ryhmä esiintyi viimeksi vuonna 2006 Kauhavalla.

Ryhmän komentajana toimii Wing Commander Martin Higgins, ja yhdeksän koneen muodostelmaa johtaa Squadron Leader David Montenegro (Red 1). Lentäjät ovat kaikki kokeneita Kuninkaallisten Ilmavoimien etulinjan hävittäjälentäjiä, joko Tornado- tai Typhoon-laivueista.

Iso-Britannian suurlähettiläs Sarah Price kuvailee Red Arrowsin esitystä ”Iso-Britannian lahjaksi satavuotiaalle Suomelle”. ”Olen todella ilahtunut siitä, että Red Arrows saapuu Helsinkiin juhlistamaan Suomen satavuotisjuhlaa upealla esityksellään. Red Arrows tulee tarjoamaan yleisölle ikimuistoisen elämyksen, joka on samalla osoitus Ison-Britannian ja Suomen kestävästä ystävyydestä sekä tiiviistä puolustus- ja turvallisuusyhteistyöstä,” Price jatkaa.

”Punavasamien” paluu Kaivopuistoon

”Punavasamat valloittivat Suomen”, kirjoitti Ilmailu-lehti kuvaillessaan Red Arrowsin edellistä vierailua Kaivopuistossa vuonna 1970. Tapahtuma keräsi Kaivopuiston rannoille tuhansia katsojia. Ryhmän kurinalaiset muodostelmat ja huikeat sooloesitykset tarjosivat katsojille unohtumattoman elämyksen. Vastaavaa on odotettavissa nyt 47 vuoden jälkeen, kun Red Arrows saapuu juhlistamaan Suomi 100 -juhlavuotta.

Kuvat: https://www.flickr.com/photos/ilmailumuseo/sets/72157681936270556

Lue lisää HX-hankkeesta: http://ilmailumuseo.fi/hx/

Lentonäytöksen esiintyjistä ja muusta päivittyvästä ohjelmasta tiedotetaan Ilmailumuseon verkkosivuilla: http://ilmailumuseo.fi/kaivari/ sekä tapahtuman Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/kaivariairshow/

Kaivopuiston lentonäytös on Suomen Ilmailumuseon järjestämä ilmailun suurtapahtuma. Lentonäytös lennetään Helsingin edustalla perjantai-iltana 9.6.2017. Näytöksen esiintyjinä nähdään niin ilmailun klassikoita kuin nykypäivän ja tulevaisuudenkin koneita. Tapahtuma levittäytyy maalle, merelle ja ilmatilaan. Lentonäytös on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat muun muassa BAE Systems, Finavia, Finnair, Saab AB, SEK, Suomen Ilmailuliitto ja Vantaan kaupunki.

Lisätietoja:
Markku Kyyrönen, museonjohtaja, Suomen Ilmailumuseo
p. 044 777 0797, markku.kyyronen@ilmailumuseo.fi

Perttu Karivalo, lentonäytöksen johtaja
p. 040 5431539, perttu.karivalo@nightsky.fi

Suomen Ilmailumuseo on valtakunnallinen erikoismuseo, joka ylläpitää Suomen laajinta ilmailuaiheista kokoelmaa. Museon kokoelmien painopisteenä on Suomen ilmailu ja suomalaisten suunnittelemat tai käyttämät lentokoneet. Ilmailumuseo on aktiivinen ja elämyksellinen kansainvälisen tason museokohde. Museo sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Vantaan Aviapoliksessa. Ilmailumuseota ylläpitää Suomen Ilmailumuseosäätiö.

LÄHDE LENTOON!