Kaukopartiohyökkäys Muurmannin radalle -esitelmä

posted in: Uutiset | 0

KAUKOPARTIOHYÖKKÄYS MUURMANNIN RADALLE TAMMIKUUSSA 1942

Jatkosodan suurin kaukopartio-osasto (1924 miestä ja 247 hevosta) hyökkäsi Särkijärveltä läpi lumisen erämaan 75 km vihollisen puolelle Muurmannin radalle. Yhden yön aikana osasto tuhosi mm. n.10 km rautatietä, Maj Guban aseman ratapihoineen sekä yli 90 rakennusta.

Hyökkäykseen osallistui myös Rukajärven suunnan oma TK-mies vänrikki Toivo V. Narva, joka kirjoitti ja kuvasi retken tapahtumia. Hänen poikansa Raine Narva on tehnyt isänsä materiaalia hyväksi käyttäen multimediaesitelmän, joka kertoo kaukopartiohyökkäyksen etenemisestä – päivä päivältä, tunti tunnilta.

Sunnuntaina 15.10.2017 klo 12:00 Oulun Pääkirjasto Pakkalan sali
Esitelmässä on 180 kuvaa ja se kestää noin 1,5 tuntia
Vapaa pääsy