Maailman suurin marssitapahtuma 2018

posted in: Uutiset | 0

Maailman suurin marssitapahtuma De Vierdaagse – Nijmegen 2018

Maailman suurin marssitapahtuma De Vierdaagse – Nijmegen 2018 järjestetään 17.20.7.2018. Vaikka tapahtumaan on vielä aikaa, niin on vain marraskuun loppuun aikaa saada 100 marssijaa Suomesta sitoutumaan tähän hienoon tapahtumaan.

Nijmegenissä, Hollannissa järjestetään vuosittain maailman suurin marssitapahtuma: Vierdaagse. Heinäkuun puolivälissä marssittava tapahtuma on järjestetty jo 101 kertaa, ja osallistujia on nykyisin vuosittain yli 45 000, sotilaita, niin aktiivipalveluksessa kuin erimaalaisia reserviläisiä on mukana vuosittain n. 6000. Vuonna 2018 marssi järjestetään 17.-20.7.2018.

Vierdaagse-marssi on vaativa: peräkkäisiä marssipäiviä on neljä, jokaisena päivänä ollaan liikkeellä aamuvarhaisesta iltapäivään (viimeistään klo 17 oltava perillä). Marssialusta on asfaltti ja kilometrejä tulee päivittäin 40-50. Alle 50-vuotiailla marssijoilla on mukana kuljetettavien nesteiden lisäksi vähintään 10 kg painava kantolaite. Marssille osallistuminen edellyttää pitkäkestoiseen ja jatkuvaan lajiharjoitteluun sitoutumista.

Heinäkuussa 2018 lähtee Suomesta mukaan ensimmäistä kertaa virallinen delegaatio. Suomen kontingentin muodostavat RESUL:n (RUL, RES, SRTL, MPKL) ja SOTUL:n jäsenjärjestöjen edustajista kootut joukkueet ja yksilöinä etenevät marssijat. Liitot tekevät yhteistyötä tämän tavoitteen eteen.

Joukkueet kootaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen sivuilla aukeavilla Marssikursseilla 1 (KJ res.ltn. Joel Sjögren) ja Marssikursseilla 2 (KJ res.kapt. Sami Mattila). Kurssit aukeavat 2.10.2017 ja ne löytyvät MPK:n Pohjois-Suomen ja Lounais-Suomen maanpuolustuspiirien alta, suorat linkit

https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/94281 (Marssijoukkue 1 – Etelä-Suomi)

https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/94313 (Marssijoukkue 2 – Pohjois-Suomi)

Tapahtuman esite:

Download (PDF, 593KB)

Lisätietoja
Sami Mattila,
0400 685 604,
ampuite@gmail.com