Itsenäisyyspäivän 6.12. seppeleenlaskutilaisuus ja kunniavartio

posted in: Uutiset | 0

Itsenäisyyspäivän 6.12. seppeleenlaskutilaisuus ja kunniavartio
Oulun Intiön hautausmaan sankarihautausmaan muistomerkillä klo 11:30.

Tilaisuus noudattelee pääsääntöisesti aikaisempia vuosia muutamin poikkeuksin. Tänä vuonna seppeleenlaskutilaisuus on osa Oulun kaupungin Suomi100 -tapahtumia. Oulun hautausmaalla toteutetaan ainutlaatuinen kunniavartio, jossa jokaisen sankarihaudan kohdalla seisoo mahdollisimman samanikäinen mies kuin vainaja oli kaatuessaan. Kaupunki on hakenut vapaaehtoisia, sankarivainajien ikäjakauman mukaisesti eri-ikäisiä miehiä, ikävuosien 13–55-väliltä. Sankarivainajia on kaikkiaan 456. Nämä vapaaehtoiset laskevat pienoisseppeleen jokaiselle haudalle samanaikaisesti kun sotiemme veteraanit laskevat seppeleen muistomerkille. Lapin lennosto pyrkii suorittamaan samalla hetkellä ylilennon.

Tilaisuuteen tarvitaan lippulinnaan Reserviupseeripiirin ja Oulun Reserviupseerikerhon lipuille kantajat. Tilaisuus alkaa 6.12. klo 11.30. Lippulinna järjestäytyy klo 11.15, jolloin viimeistään lipunkantajien on oltava lippunsa kanssa Vanhan siunauskappelin lähellä olevalla pääkäytävällä. Lippu-upseeri huolehtii liput Vanhalle siunauskappelille.
Lippulinnaan osallistuvien pukeutuminen: musta/tumma päähine, musta/tumma päällystakki, mustat/tummat sormikkaat/rukkaset, tummat housut/hame, asuun sopivat tummat jalkineet. Päällystakissa ei käytetä kunniamerkkejä.Sotilaskotiyhdistys käyttää omaa asuaan. Järjestäytymisen yhteydessä lippulinnan johtaja opastaa ja ohjeistaa, joten kokemuksen puute ei estä osallistumista.

Ilmoittaudu sähköpostilla jari(ä)maljanen.fi tai tekstiviestillä 0500 694854