Maanpuolustus ja lainsäädäntö

posted in: Uutiset | 0

Maanpuolustus ja lainsäädäntö

Ajankohta 2.12.2017
Aika 8:00
Kesto 1 vrk
Kertausharjoitus-vuorokaudet 0
Ilmoittautumisaika 19.11.2017 mennessä
MPK kurssinumero 1300 17 12116

Tavoite
Kansainvälinen humanitaarinen oikeus on kansainvälisen oikeuden osa-alue, joka säätelee sodankäyntiä. Aikaisemmin käytettiinkin termiä sodan oikeussäännöt. Suomi on valtiona sitoutunut näihin sodan oikeussääntöihin, jolloin ne sitovat myös kaikkia puolustusvoimien tehtävissä toimivia. Lainsäädännössä edellytetään erikseen sodan oikeussääntöjen noudattamista aseellisessa selkkauksessa. Valmiuslainsäädännön tarkoituksena on puolestaan antaa viranomaisille riittävät toimivaltuudet poikkeusoloissa.
Koulutuspäivän tavoitteena on antaa kurssilaisille perusteet erityisesti sotilaalliseen valmiuteen kuuluvan ja sitä tukevan lainsäädännön piirteistä ja merkityksestä sekä kansainvälisen humanitaarisen oikeuden keskeisistä osista.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi on suunniteltu reserviläisille ja ensisijaisesti paikallispataljoonan henkilöstölle.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/92160