Sotaveteraanit 60 vuotta

posted in: Artikkelit, Uutiset | 0

Sotaveteraanit 60 vuotta

 

 

 

 

 

 

 

 

Sotaveteraaniliitto juhli 60 vuotista taivaltaan 30.9.2017. Juhlallisuuksiin liittyi kunnianosoitukset ja seppeleenlaskut myös Oulun hautausmailla. Intiössä seppelpartioon osallistuivat ORUKin majurit Esko Junno ja Jari Maljanen laskemalla Sotaveteraaniliiton seppeleen sankarivainajien muistomerkille.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilaisuudessa oli mukana Oulun Sotaveteraanien hallituksen jäseniä sekä Myllytullin yläaste, opettajana Teemu Honkavaara. Puheen piti oppilas Viivi Seppänen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Viivi Seppäsen puhe:
“Tässä tilaisuudessa haluamme kunnioittaa sodassa Suomea puolustaneita ja isänmaan puolesta kaatuneita. Tänä päivänä monille suomalaisille saattaa olla itsestäänselvyys, että elämme itsenäisessä Suomessa, Se ei ole ollut itsestäänselvyys aina. Sotaveteraanit laittoivat henkensä alttiiksi isänmaamme puolesta ja heidän ponnistelujensa ansiosta meilläkin peruskoululaisilla on vapaus opiskella ja suunnitella tulevaisuutemme vapaassa maassa.
Me nuoret olemme kiitollisia siitä, että saamme elää itsenäisessä Suomessa.”

 

Teksti Esko Junno
Kuvat Raija Fröjd, yläasteen toimistosihteeri