Suomen lipun 100-vuotisjuhlaa juhlitaan Oulun Linnansaaressa 27.5.

posted in: Uutiset | 0

Suomen lipun 100-vuotisjuhlaa juhlitaan Oulun Linnansaaressa 27.5. klo 11.30!

Suomen lippu täyttää 100 vuotta 28.5. Oulussa Suomen lippua juhlistetaan ottamalla käyttöön uusi lipputanko ja Suomen lippu Linnansaareen. Oulun kaupunki järjestää pienimuotoisen avoimen kansalaisjuhlan yhteistyökumppaneiden kanssa Linnansaaren uuden lipun luona sunnuntaina 27.5. kello 11.30.

Oulun kaupungille on tullut useita aloitteita siitä, että Linnansaaressa tulisi olla Suomen lippu. Nyt käyttöön otettava uusi lipputanko on Oulun korkeimpia, ellei jopa korkein – korkeudeltaan se on 18 metriä. Lipputangon sijainti on keskeisellä paikalla Linnansaaren kärjessä.

Tilaisuudessa kuullaan musiikkia ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hännisen puhe.

Siniristilippu vahvistettiin Suomen kansalliseksi tunnukseksi 28.5.1918.