Ruotsin malli kriiseihin

posted in: Artikkelit | 0

Ruotsin malli kriiseihin

Eli Broschyren Om krisen eller kriget kommer -ohjekirjanen suomeksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kriisin puhjetessa tai sodan syttyessä -ohjekirjasessa kerrotaan, miten Ruotsin asukkaat voivat valmistautua paremmin vakavien onnettomuuksien, äärimmäisten sääolosuhteiden, tietoturvahyökkäysten tai sotilaallisten konfliktien seurauksiin. Ohjekirjanen on vapaasti ladattavissa myös suomeksi.

Ohjekirjasen tiedot ovat tärkeitä, koska ne muodostavat työkalun, joka auttaa kansalaisia ottamaan vastuuta. Siitä saa myös näkemyksen, miten yhteiskunta oikein toimii. Jos olet perillä asioista ja siten hyvin valmistautunut, osaat toimia oikein ja auttaa myös muita, jos jotakin vakavaa yhteiskunnassa tapahtuu. Broschyren Om krisen eller kriget kommer -ohjekirjasessa on paljon hyviä neuvoja myös meille suomalaisille aiheesta kiinnostuneille!

Broschyren Om krisen eller kriget kommer -ohjekirjanen päivitettiin ja lähetettiin Ruotsin asukkaille viimeksi kylmän sodan aikana vuonna 1961. Tuolloin sen nimi oli “Jos sota syttyy”. Sen jälkeen tiedot olivat maan puhelinluetteloissa.

Broschyren Om krisen eller kriget kommer -ohjekirjanen löytyy seuraavalta sivulta:
https://www.dinsakerhet.se/siteassets/dinsakerhet.se/broschyren-om-krisen-eller-kriget-kommer/om-krisen-eller-kriget-kommer—finska.pdf

Kotimaisia sivustoja yhteiskunnan toiminnan häiriintymisen varalta:
72tuntia
Kodinturvaopas