Brandenstein -marssi 2019

posted in: Uutiset | 0

Brandenstein -marssi 2019

Etkö ole aivan varma Nijmegenista? Kotimaasta löytyy myös erinomainen marssitapahtuma: Brandenstein -marssi!

Suomen vapaussodassa saksalainen osasto Brandenstein nousi maihin itäisellä Uudellamaalla v. 1918 ja lähti Loviisan kautta valkoisen armeijan tueksi. Maihinnousun vuosipäivänä on jo useana vuonna järjestetty Brandenstein-marssi eri pituisilla matkoilla.

Marssi suoritetaan tänä vuonna Koskenkylän alueella Loviisassa. Marssittavat matkat ovat 25 tai 40 km. Marssi suoritetaan sotilasvarustuksessa tai vastaavassa ulkoiluvarustuksessa vähintään 10kg kantamuksen kanssa. Marssin suorittaneille reserviläisille esitetään rinnasteista KH-vuorokautta.

Kurssi soveltuu kaikille reserviläisille. Marssille saavat osallistua myös siviilit, he voivat suorittaa marssin myös ilman 10kg kantamusta.

Lisätietoa MPK:n sivuilta: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/99109/