Taktiikan kieli-verkkokoulutus

posted in: Uutiset | 0

 

 

 

 

 

 

Taktiikan kieli-verkkokoulutus

Ajankohta 30.3.2020 – 31.12.2020
Aika 9.00 – 16.00
Kesto 1
Kertausharjoitus-vuorokaudet 1
Ilmoittautumisaika 31.3.2020 8.00 – 15.12.2020 23.00

Tavoite
Tervetuloa oppimaan sotilaallisessa toiminnassa käytetyn taktiikan kielen perusteet!
Sotilasjohtaja suunnittelee toimintaansa ja tekee päätöksiään niin kutsutun tilannekuvan perusteella. Tilannekuvaa pidetään jatkuvasti yllä sekä ihmisten että erilaisten sensorien tuottamalla tiedolla. Tilannekuvan on oltava mahdollisimman tarkka ja ajanmukainen. Siksi kaikkien tiedon tuottajien etulinjasta päämajaan asti on osattava yhteinen tapa kuvata tilannetta ja suunnitelmia. Tällä kurssilla opit lukemaan ja piirtämään niitä merkkejä ja kuvioita, joilla sotilaallista toimintaa kuvataan kartoissa ja tietojärjestelmissä. Opit myös käskyissä ja kuvauksissa käytettyjä ilmaisuja, sanastoa ja lyhenteitä sekä suomeksi että englanniksi.

Kenelle kurssi soveltuu
Kielen harjoittelu vaatii paljon esimerkkejä ja toistoja sekä “kielioppisääntöjen” oppimista. Sisällön rakenteistaminen, digitaalinen oppimisympäristö, lyhyet videot, lukuisat vuorovaikutteiset tehtävät sekä pelillistäminen muodostavat kurssin pedagogisen kehikon. Sen puitteissa laaja reservimme, aktiiviset vapaaehtoiset sekä Puolustusvoimien henkilökunta voivat oppia yhteisen taktisen kielitaidon, “sotilasesperanton” entistä tehokkaammin ja tasalaatuisemmin.

Esitiedot
Mikäli haluat hyväksytystä kurssista itsellesi rinnasteisen kertausharjoituspäivän, ilmoittauduthan tämän kautta. Mikäli et, niin voit suorittaa kurssin suoraan PVMoodlessa.
Kurssi on maksuton.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
Taktiikan kieli