Sankarihautojen tarinat – tietoja etsitään!

posted in: Artikkelit, Uutiset | 0
Kuvassa Oulun sankarihautausmaa Intiössä. Kuva: Sanna Krook

 

Sankarihautojen tarinat!

Oulun seurakuntayhtymän seitsemällä sankarihautausmaalla lepää 1025 nuorta sotilasta. Sankarihautojen tarinat -hankkeen tarkoituksena on kertoa jokaisen sotilaan tarina hyödyntämällä uutta teknologiaa. Sankarihautojen tarinat -verkkosivustosta löytyy tulevaisuudessa lukuisten sankarivainajien koskettavat tarinat.

Onko sinulla sankarivainajan tarina kerrottavana? Lähetä tarina ja mahdollisia valokuvia sähköpostitse osoitteeseen oulu.sankarihaudat@evl.fi tai kirjeenä osoitteeseen Oulun seurakuntayhtymä, Sankarihautojen tarinat, PL 122, 90101 Oulu.

Voit lähettää toisen maailmansodan aikana (1939-1945) kaatuneeseen sankarivainajaan liittyviä tarinoita ja valokuvia. Kirjoituksen pituus voi olla noin puoli liuskaa (2000-2500 merkkiä). Muistathan mainita viestissäsi seuraavat asiat:

  • Kaatuneen etunimet ja sukunimi
  • Syntymäaika ja kuolinaika
  • Oulun hautausmaan nimi, minne kaatunut on haudattu (Intiö, Oulujoki, Kiiminki Ylikiiminki, Yli-Ii, Haukipudas tai Oulunsalo)

Tiedot tallennetaan ja viedään Sankarihautojen tarinat -verkkosivustolle. Intiön hautausmaan osalta tietoja täydennetään toukokuuhun 2022 mennessä ja muiden Oulun hautausmaiden osalta kahden seuraavan vuoden aikana.

Lisätietoja täällä.