Ampumatoiminta Oulun Reserviupseerikerhossa

posted in: Uutiset | 0

MPK-ammuntakurssit

Olemme sitoutuneet järjestämään yhteistyössä MPK:n kanssa useita ampumakursseja vuonna 2022. Toivoisimme jäsenistömme osallistuvan näihin ammuntoihin aktiivisesti, sillä meillä on erittäin ammattitaitoinen kouluttajakaarti ja ammunta on tärkeä sotilaan perustaito. MPK-kursseista tiedotamme jäsenkirjeissä, mutta voit myös itse löytää ne MPK:n Koulutuskalenterista.

Toisinaan tarjoamme myös mahdollisuuden kokea jotain perusammuntoja erikoisempaa, kuten toukokuussa metsästäjän erikoisliike Olkkosen kanssa yhteistyössä pidettävä Ammunnan Road Show 12.5. ja 19.5., jossa esitellään Olkkosen katalogia ja saatavilla erityistarjouksia mm. Patruunoista.

Toukokuussa järjestettävä Toimintapäivä ja syyskuussa järjestettävä Vänrikkipäivä ovat paitsi loistavasti toteutettuja ampumatapahtumia, tarjoavat muunlaisetkin sotilastaitorastit tärkeää muistinvirkistystä kaikille meille reserviläisille.

Ampumakilpailut

Oulun Reserviupseerikerho järjestää omat mestaruuskilpailut 7.8.2022. Kilpailuissa ammutaan pistoolilla ja kiväärillä. Kerhon aseita on mahdollista lainata erikseen sovittaessa.

Pohjois-Pohjanmaan reserviupseeri- ja reserviläispiiri muodostavat piirien yhteisen ampumatoimikunnan, joka järjestää vuosittain alueellamme Perinnease Cupin, Reserviläisammunta Cup ja Lakeus-Cupin. Kaikki kilpailusarjat koostuvat osakilpailuista, joihin kaikki ORUK-jäsenet voivat osallistua. ORUK kehittää kilpailutoimintaa ja mahdollisesti organisoi kilpailujoukkuetoimintaa.

Sovellettu reserviläisammunta

Oulun Reserviupseerikerho järjestää vuosittain yhteistyössä MPK:n kanssa SRA-kursseja, joista kurssilaiset saavat SRA-ampujan statuksen. Oulun alueella on hyvin mahdollista ottaa osaa paikallisiin pikkukilpailuihin, esimerkiksi Reservin Urheiluampujien Monttucup.

Vuonna 2022 SRA-kurssit järjestetään oululaisen reserviläiskentän yhteistyönä. Mukana kanssamme on MPK:n lisäksi Oulun reserviläiset ja Pohjanmaan akateeminen maanpuolustusseura. Tässä linkit kursseille: huhtikuutoukokuusyyskuu.

Aktiiviampujien ampumavuoro

Oulun Reserviupseerikerholla on Hiukkavaaran ampumaradalla oma ampumavuoro joka torstai kello 16-20. Vuoro on vuoroviikoin radalla 1 (150m kivääri) ja 3A (25m pistooli). Voit tarkistaa vuorojen kulun Pohjanpojan ampumakalenterista.

Tutustumisammunnat

Aika ajoin järjestämme aktiiviampujien vuoroilla tutustumisammuntoja Kerhon aseilla ja patruunoilla. Nämä tapahtumat eivät ole MPK-kursseja, vaan tapahtumailmoituksen yhteydessä lisätään kurssipaketit ostettavaksi kerhon Holvi-kauppaan. Ammuntaa kokeilevat ovat vakuutettuja RUL:n vakuutuksella. Yksittäistä kokeilua säännöllisemmin ammuntaa harrastavia suosittelemme hankkimaan ampujan vakuutuksen (esim. RUL Plus).

Ampuma-asekouluttajat

Pistoolille ja erityisen vaarallisille aseille (ERVA, pidemmät lippaat) aselupia haettaessa tarvitset yhdistyksen ampuma-asekouluttajan (AAK) kirjoittaman todistuksen harrastuksesi aktiivisuudesta ja jatkuvuudesta. Kerhomme AAK:t vastaavat tarvittaessa kysymyksiin ja auttavat lupa-asioissa. Kerho järjestää lupa-asioihin liittyen “Ampumaharrastuksen aloittaminen”-webinaarin tämän vuoden aikana.

AAK:n yhteystiedot

Ari Vuolteenaho ari.vuolteenaho@oruk.fi +358445446202
Timo Niinikoski timo.niinikoski@oruk.fi
Markku Estola markku.estola@gmail.com
Kari Juntunen karijuntunen@hotmail.fi