Ammunnan ROAD SHOW Hiukkavaarassa

posted in: Uutiset | 0

Ammunnan ROAD SHOW  Oulun Hiukkavaarassa

Oulun Reserviupseerikerho ry ORUK

Pistooliammunta 12.5.2022    I    Kivääriammunta 19.5.2022

 

Oulun Reserviupseerikerho järjesti edellisen vuoden mallin mukaisesti Ammunnan Road Show pistooli- ja kivääriammunnat Oulussa yhteistyökumppaninsa Metsästäjän Erikoisliike Olkkosen, Aseliike Remeksen ja aseiden maahantuoja Oy K.Hjorth Ab:n kanssa Oulun Hiukkavaaran ampumaradalla.

Maksuttomien kurssien tarkoituksena oli saada reserviläisiä kokeilemaan pistooli- ja kivääriammuntaa erilaisilla aseilla, sekä aktivoida heitä aktiivisiksi ampujiksi, kehittämään ampumataitoaan ja ylläpitämään sitä. Kurssit soveltuivat kaikille yli 18 vuotiaille ammunnasta ja reserviläistoiminnasta kiinnostuneille ja ne varattiin täyteen nopeasti, tunnetuista syistä. Osallistujia pistooliammunnoissa 12.5. oli 60 kivääriammunnoissa 19.5. ampujia oli 42. Tulijoita kursseille olisi ollut tuplasti enemmän kuin voitiin ottaa.

Ammunnat toteutettiin MPK:n ampumakoulutuksen koulutusohjelman mukaan. Koronan aiheuttamia rajoituksia ei enää häiritsevästi ollut ja harjoitus pystyttiin vetämään lähes tavanomaisella tavalla valtioneuvoston ja viranomaisten suositusten mukaisesti.

Palaute ammunnoista ja esittelyistä oli kiittävää. Osallistujat olivat hyvin motivoituneita johdonmukaisesti vedettyyn kurssiin. Esittelyteltalla toimivat haapajärvinen Metsästäjän Erikoisliike Olkkosen Raimo ja Jukka Olkkonen, Aseliike Remeksen Juha Heikkinen, sekä Oy K. Hjorth Ab:n Rami Mäki. Osallistujat pääsivät kahden tunnin aikana kokeilemaan useita erilaisia aseita ja ammuntakertoja kertyi sopivasti ja aseiden käsittelykin kehittyi huomattavasti tulosten myötä. Huolto toimi hyvin ORUKin tarjoillessa grillatut makkarat ja kahvia.

Kurssien johtajana toimi Hannu Aurinko. Pistooliammuntoja johtivat Paavo Leinonen ja Timo Niinikoski. Apukouluttajina toimivat ORUKin Petri Annala, Esko Junno, Rauno Malinen, Mika Mylly, Juho Niva, Roope Vuontisjärvi, Ari Vuolteenaho ja Jyri Partanen.

 

Valtionjohdon Natopäätös, suomalaisuuden päivä ja pistoolien Road Show 12.5.

Pistooliammunnan Road Show jäi historiaan sadetihkuisena J.W. Snellmanin ja suomalaisuuden liputuspäivänä, jolloin Suomen valtionjohto ilmoitti päätöksestään Suomen Natoon liittymiseksi. Ammunnassa käytettiin maahantuoja 23 erilaista pistoolia ORUKn omien pistoolien lisäksi. Merkkeinä oli Heckler & Koch, Ruger, Glock, CZ ja kaliiperit 22 – 45. Ammunnat vietiin läpi kahdessa kahden tunnin jaksossa, 30 kummassakin ryhmässä.

 

Road Shown täydensi kivääriammunnan Road Show 19.5.

Runsas valikoima kiväärejä oli esittelyssä ja koeammuttavissa aurinkoisena kevätpäivänä. Myös kivääritapahtuma toteutettiin kahdessa erässä. Kiinnostavana uutuutena nousi esille kompakti tšekkiläinen CZ 600 Trail pulttilukkokivääri. Siinä on mm. säädettävä kaksivaiheinen laukaisukoneisto neljällä vetovastuksen tasolla. .223 Rem-malli on yhteensopiva AR-lippaiden kanssa ja se on varustettu vakiona M15x1-vaimenninkierteellä. Tulossa on myös 7.62 malli. Piipun pituus on 41,2 cm (.223 Rem), aseen pituus: 69-89 cm (.223 Rem) ja paino 2,8 kg (.223 Rem).

 

Teksti ja kuvat ORUK / Esko Junno

 

Kuvia tapahtumista